Fotoshoot en Corona, is dat verantwoord?


Is een fotoshoot buiten wel ok in dit Corona -tijdperk? We leven momenteel in de 1,5 meter maatschappij, we moeten zoveel mogelijk binnen blijven en mogen voorlopig niet naar kantoor. Begrijpelijk, we willen besmetting door het Corona-virus zoveel mogelijk voorkomen, niet alleen voor ons en degene die dicht bij ons staat, maar voor iedereen in onze samenleving. Aan de andere kant: we zien wel weer mensen naar de bouwmarkt gaan en door het park en bos wandelen. We moeten ook weer niet tevéél binnen blijven. Wanneer we genoeg afstand houden kan dat verantwoord.

Een fotoshoot in een stukje natuur, park of bos, ook dat kan verantwoord. Ik gebruik geen lenzen waarmee ik kort op een persoon hoef te zijn. Met een 70-200 mm telelens zit je al snel op 5 meter voor een close-up portret. Aanwijzigingen geven kan uiteraard ook zonder dat we dicht bij elkaar staan. Zo houden we het veilig voor iedereen.

Een fotoshoot en Corona: het kan gewoon doorgaan als we de volgende voorwaarden in acht nemen:

  • Je vertoont geen ziekteverschijnselen zoals aangegeven in de richtlijnen van het RIVM
  • We geven geen hand bij kennismaken en vertrek
  • Ik blijf op zijn minst 1,5 meter afstand. In de praktijk tijdens de shoot is dit vaak al veel meer
  • Ik stuur een factuur per e-mail. Cash afrekenen hoeft niet
  • De presentatie van de foto’s doe ik online en de hoge resolutie foto’s verstuur ik via wetransfer

Meer informatie of heb je zelf ideeën? Stuur een mail naar info@roycoumansphotography.com of laat een bericht achter in het contact-formulier.